Breaking news

Seism devastator în Pakistan. Cel puțin 208 persoane și-au pierdut viața

loading...

Cel puțin 208 de persoane și-au pierdut viața din cauza cutremurului de pământ care a lovit provincia pakistaneză Baluchistan. Seismul a dat naștere și la o insulă.

seism iranSeismul cu magnitudinea de 7,7 grade, produs la aproximativ 66 km nord-est de orașul Awaran, în provincia Baluchistan (sud-vest), a distrus mai multe case din lut și a fost resimțit în întreaga Asie de Sud, mai cu seamă în țările vecine India și Iran.

Jan Muhammad Buledi, un purtător de cuvânt al guvernului regional din Baluchistan, a indicat că numai 145 de oameni și-au pierdut viața în Awaran, zona cea mai afectată de cutremur și situată în apropiere de epicentrul seismului, alți 55 de morți înregistrându-se la Mashkai și încă opt la Turbat.

Aproximativ 395 de persoane au fost rănite în urma cutremurului de pământ în această provincie izolată de la granița cu Iranul, după cum au informat media locale, citate de Xinhua.

Baluchistan este cea mai vastă provincie din Pakistan, dar cea mai puțin populată și cea mai săracă, însă al cărei sol abundă în hidrocarburi și minereuri.

O nouă insulă a apărut în Marea Arabiei, în urma cutremurului. Aceasta are o înălţime cuprinsă între 6 şi 12 metri şi o lungime de aproximativ 30 de metri, fiind la o distanţă de 90 de metri de portul pakistanez Gwadar, potrivit Geo News.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata