Breaking news

Catastrofă feroviară în India soldată cu cel puțin 20 de morți

loading...

Cel puțin 20 de persoane și-au pierdut viața miercuri noapte după ce două trenuri expres au deraiat în India. Cauza principală a catastrofei feroviare soldată și cu peste 100 de răniți, ar fi inundațiile care au slăbit șinele de cale ferată.

accident feroviar indiaCatastrofa feroviară a avut loc noaptea de marţi spre miercuri, când două trenuri au deraiat, iar vagoanele au aterizat într-un râu, în centrul Indiei.

Scafandri au intervenit şi au reuşit să salveze până miercuri dimineaţa aproximativ 300 de pasageri. Din păcate cel puțin 20 de pasageri au decedat iar alții 100 au fost grav răniți.

“Încercăm să salvăm pasageri. Este în curs o intervenţie umanitară ca pe timp de război. Verificăm toate vagoanele în căutare de pasageri blocaţi”, a declarat Anil Saxena, un purtător de cuvânt Ministerului Căilor Ferate.

12 vagoane ale expresului Kamayani, care se îndrepta către Varanasi, de la Mumbai, a deraiat în apropiere de Harda, în statul Madhya Pradesh chiar înainte de miezul nopţii. Şase vagoane ale expresului Janata au deraiat în acelaşi timp.

Peste 25.000 de persoane au murit anul trecut în accidente implicând garnituri de tren vechi şi supraaglomerate care circulă pe o reţea feroviară depăşită moral.

Premierul Narendra Modi a alocat fonduri masive în 2015 în vederea modernizării reţelei, însă o îmbunătăţire va fi resimţită peste mai mulţi ani.

Zilnic, India transportă pe calea ferată aproximativ 23 de milioane de pasageri.

Reţeaua căilor ferate indiene transportă aproximativ 23 de milioane de persoane zilnic.

Ploi musonice abundente şi un ciclon au ucis în ultimele zile peste 100 de persoane în întreaga ţară, în inundaţii, alunecări de teren şi surpări de clădiri.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata