Breaking news

Catastrofa feroviară din Spania, soldată cu 77 de morți, cea mai mare tragedie din ultimele 7 decenii

loading...

Cel puțin 77 de persoane și-au pierdut viața în catastrofa feroviară, produsă miercuri seară în apropiere de Santiago de Compostela, după ce un tren de mare viteză a deraiat.

tren deraiat spaniaViteza excesivă pare să fie principala cauză a accidentului. Deraierea s-a produs într-o curbă unde trenul Alvia circula cu o 220 km per oră deși pe sectorul respectiv de drum limita era de 80 km pe oră.

Este vorba despre o curbă foarte complicată, foarte strânsă. De aceea, în locul unde a deraiat trenul, este interzis să se circule cu peste 80 de kilometri pe oră.

Accidentul s-a produs pe un tronson de cale ferată de mare viteză, într-un viraj, la aproximativ patru kilometri de gara Santiago de Compostela, oraş de pelerinaj mondial celebru.

Trenul de mare viteză avea în componență 13 vagoane și transporta 218 pasageri plus echipajul. Dintre aceștia 77 au decedat iar alții 143 sunt la spital cu răni grave.

Impactul a fost atât de puternic în momentul deraierii, încât unul dintre vagoane a zburat peste parapetul de beton din curbă, înalt de patru metri.

Autoritățile spaniole cataloghează această catastrofă ca fiind cea mai mare tragedie a țării din ultimele 7 decenii.

Potrivit Ambasadei României la Madrid, pentru moment nu se știe dacă vreun român se află prinde persoanele decedate sau rănite.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata