Breaking news

Catastrofă aviatică. Un avion cu 224 persoane la bord s-a prăbușit în Peninsula Sinai

loading...

Tragedie aviatică de proporții în Peninsula Sinai. Un avion Airbus A-321, aparținând companiei ruse Kogalimavia, s-a părbușit sâmbătă dimineață în Peninsula Sinai. Din păcate nu există supraviețuitori.

avion prabusit peninsula sinaiRusia este în doliu. 217 pasageri și 7 membri ai echipajului au murit în urma prăbușirii aeronavei companiei ruse. Toate cele 224 de persoane aflate la bordul avionului erau cetăţeni ruşi, transmite Associated Press în pagina online.

Avionul companiei aeriene ruse Kogalimavia, s-a prăbuşit sâmbătă la scurt timp după decolarea din Sharm el-Sheikh, într-o zonă din Peninsula Sinai unde Egiptul se confruntă cu insurgenţa islamistă.

Avionul de tip Airbus A-321 tocmai decolase din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, de la Marea Roşie, şi se îndrepta spre oraşul rus Sankt Petersburg.

O sursă din cadrul Rosaviaţia a declarat pentru agenţia rusă RIA Novosti că avionul a dispărut de pe ecranele radarelor la 23 de minute după decolare, relatează Sputnik.

Avionul s-a prăbuşit în apropiere de Nekhel, în nordul Peninsulei Sinai, a precizat o sursă din Autoritatea aviaţiei civile din Egipt.

Companiile aeriene Air France și Lufthansa au decis ca avioanele lor să ocolească spațiul aerian al peninsulei egiptene Sinai, ca măsură de precauție după prăbușirea acolo a unui avion Airbus A321 aparținând unei companii ruse.

Anunțul survine după ce gruparea jihadistă Statul Islamic a postat pe Twitter un mesaj în care susține că avionul a fost doborât de ramura ei egipteană, Wilayat Sina, ca represalii pentru bombardamentele Rusiei în Siria.

Autoritățile de la Moscova cât și cele de la Cairo afirmă că nu au niciun indiciu care să poată confirma această teorie, insistând că ipoteza unei defecțiuni tehnice este mult mai probabilă.

Ramura egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic a scris sâmbătă pe Twitter că este responsabilă de prăbușirea avionului Airbus A321-200 al companiei ruse Metrojet (cunoscută și sub numele de Kogalâmavia) în peninsula egipteană Sinai.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata