Breaking news

Catastrofă aviatică în India soldată cu 159 de morți

loading...

Un avion al companiei Air India cu 165 de pasageri la bord s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă. Bilanțul provizoriu arată că 159 de pasageri au decedat în urma prăbușirii avionului.

Air-IndiaCel puţin opt persoane au supravieţuit după accidentul aviatic din sudul Indiei, unde un avion de linie cu 166 de persoane la bord s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă, a anunţat compania aeriană Air India, citată de AFP și preluată de realitatea.net.

Unul dintre supravieţuitorii accidentului, un copil în vârstă de şapte ani, a decedat din cauza rănilor suferite, a anunţat poliţia indiană

Potrivit companiei, printre cei 160 de pasageri se aflau 137 de adulţi, nouă copii şi patru bebeluşi. Naţionalitatea lor nu este cunoscută încă, dar pilotul a fost identificat ca fiind un britanic de origine sârbă, Z. Glusica, care fusese angajat de Air India în urmă cu doi ani.

Aeronava venea din Dubai. Avionul s-a rupt în bucăţi în momentul accidentul şi era în flăcări atunci când au ajuns echipele de salvare. Acestea au încercat să stingă incendiul pulverizând spumă. Maşinile de salvare şi pompierii ajung cu dificultate la locul accidentului, greu accesibil din cauza terenului deluros.

Potrivit martorilor oculari, avionul a atins pista corect, dar nu s-a putut opri, din cauză că pe jos era ud, şi a alunecat în prăpastia de la marginea aeroportului.  Aeroportul Mangalore se află într-o zonă deluroasă, ceea ce, potrivit experţilor, nu le lasă piloţilor loc de greşeală.

Cel mai grav accident aviatic din India s-a produs în 1996, când două aeronave, una din Kazahstan şi un avion de linie saudit, s-au ciocnit în zbor în apropiere de New Delhi, provocând moartea a 349 de persoane.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata