Breaking news

Catastrofă aviatică în Franța. Un avion cu 142 de pasageri s-a prăbușit în sudul Franței

loading...

Un avion cu 142 de pasageri la bord, aparţinând companiei low-cost Germanwings, s-a prăbuşit marți, în sudul Franţei regiunea Digne. În momentul impactului cu solul, aeronava a explodat.

GermanwingsTragedie aviatică de proporții în Franța. Un avion Airbus A320, aparținând companiei Germanwings, care circula pe ruta Barcelona – Düsseldorf, s-a prăbușit marți în Franța, la Alpes-de-Haute-Provence, regiunea Digne.

Avionul a dispărut de pe ecranele radarelor la ora 11:20, ora Franței, în timp ce zbura peste regiuna Barcelonnette.

Autoritățile franceze au localizat epava avionului în regiunea Barcelonnette.

Germanwings face parte din concernul aerian german Lufthansa.

Pentru moment nu sunt informații cu privire la existența vreunui supraviețuitor al tragediei aviatice.

Potrivit informațiilor furnizate de France 24, o explozie s-ar fi produs în cabina piloților.

Ministerul Afacerilor Externe din România s-a autosesizat cu privire la incidentul aviatic survenit în Franţa, în cursul acestei zile.

„În urma producerii incidentului, ministrul afacerilor externe al României a dispus activarea Celulei de Criză a MAE, prin intermediul căreia este gestionată activitatatea tuturor misiunilor diplomatice române implicate în obținerea informațiilor. În acest sens, misiunile diplomatice române din Spania, Franta şi Germania au iniţiat demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile celor trei state pentru a verifica dacă pe lista de pasageri se află şi cetăţeni români. Consul general al României la Barcelona a solicitat sprijinul subdelegatului guvernului spaniol și directorului Aeroportului din Barcelona în vederea verificării informațiilor cu privire la existența vreunui cetățean român la bordul aeronavei prăbușite și pentru obținerea listei de pasageri. Totodată o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului consular Barcelona s-a deplasat la aeroport în vederea obținerii unor informații concrete privind cetățenia victimelor, urmând să aibă întrevederi în regim de urgență cu oficialii spanioli”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

În paralel cu demersurile inițiate la Barcelona, Ambasada României la Berlin a solicitat sprijinul ministerului federal al afacerilor externe și companiei GermanWings pentru transmiterea listei de pasageri.

Ambasada României la Paris a inițiat un demers similar la Ministerul Afacerilor Externe al Franței. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne din Franța a fost creată celula interministerială de criză, pentru gestionarea incidentului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata