Breaking news

Catastrofă aviatică în Columbia. 75 de morți după prăbușirea unui avion de linie

loading...

Aeronava British Aerospace 146 aparținând companiei aeriene boliviene Lamia, s-a prăbușit marți într-o zonă muntoasă în timp ce se apropia de aeroportul din Medellin. La bordul avionului se aflau 81 de persoane: nouă membri ai echipajului și 72 de pasageri. Printre cei 72 de pasageri se aflau și 22 de jucători ai echipei de fotbal braziliene Chapecoense. Bilanțul dat de autoritățile columbiene indică 75 de morți și 6 supraviețuitori.

avion-prabusit-columbiaEchipa de fotbal Chapecoense a făcut deplasarea în Columbia pentru că urma să joace miercuri la Medellin, prima manșă a finalei Copa Sudamericana cu echipa Atletico Nacional.

Avionul s-a prăbușit luni seara ora locală, la 50 de kilometri de Medellin, al doilea oraș ca mărime din Columbia, transmit DPA și AFP.

Cele șase persoane salvate sunt trei fotbaliști ai clubului brazilian Chapecoense — Danilo, Jackson Follmann, Alan Ruschel și Helio Hermito Zampier Neto — și doi membri ai echipajului aeronavei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Autorității de aviație civilă din Columbia, citat de AFP, avionul declarase stare de urgență pentru ‘pană electrică’ și că ‘accidentul a fost înregistrat luni la 22:34 (marți 03:34 GMT)’.

Avionul decolase din metropola braziliană Sao Paulo și făcuse o escală la Santa Cruz de la Sierra, în Bolivia, înainte de a se îndrepta spre Columbia. Aeronava trebuia să aterizeze pe aeroportul internațional Jose Maria Cordova Rionegro la miezul nopții (05H00 GMT marți).

Autoritățile braziliene nu au permis echipei de fotbal să se deplaseze în Columbia cu un avion charter. Astfel că delegația echipei braziliene a fost nevoită să se îmbarce într-un avion comercial.

În aceste condiții, oficialii clubului Chapecoense au modificat programul deplasării echipei, făcând conexiunea către Columbia de pe aeroportul internațional Viru Viru din orașul bolivian Santa Cruz de la Sierra, cu un zbor al companiei aeriene Lamia.

Lista cu cei 22 de jucători de la Chapecoense care se aflau în avion la momentul prăbușirii:

Portari: Danilo, Follmann;

Fundași: Gimenez, Dener, Alan Ruschel, Caramelo, Marcelo, Filipe Machado, Thiego, Neto;

Mijlocași: Josimar, Gil, Sérgio Manoel, Matheus Biteco, Cleber Santana, Arthur Maia;

Atacanți: Kempes, Ananias, Lucas Gomes, Tiaguinho, Bruno Rangel, Canela.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata