Breaking news

Carne de curcan cu antibiotic, exportată din România în Germania

loading...

Carne de curcan cu reziduuri de antibiotic, exportată de la o fermă din România, ar fi ajuns în Germania, Austria și Marea Britanie. Anunțul a fost făcut miercuri de vicepreşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, ca urmare a unei notificări prin Sistemul Rapid de Alertă la Uniunii Europene.

carne de curcan cu antibioticDupă scandalul cărnii de cal și mai apoi cel cu laptele contaminat cu aflatoxină, România se află în centrul altui scandal de proporții.

Ar fi vorba de carne de curcan prăjită și îmbibată cu antibiotice, și exportată de România în Germania, Austria și Marea Britanie.

Potrivit datelor transmise din Germania prin Sistemul Rapid de Alertă, este vorba despre o fermă din România care ar fi trimis piept de curcan cu reziduuri de antibiotic.

După primirea alertei, inspectorii sanitar-veterinari s-au dus la unitatea incriminată pentru a face ancheta privind carnea de curcan care a plecat la export intracomunitar.

Deși oficialul ANSVSA nu a precizat despre ce fermă de curcani este vorba, pe surse s-a aflat că unitatea controlată și incriminată ar fi cea de la Codlea din județul Brașov.

Rezultatele preliminare ale controalelor efectuate la ferma de la Codlea infirmă alerta germană. În plus, antibioticul descoperit în carnea de curcan nu este utilizat de ferma din România.

După finalizarea anchetei se poate spune unde a ajuns carnea de curcan despre care există suspiciuni că ar avea reziduuri de antibiotic.

În momentul în care suspiciunea este transmisă prin Sistemul Rapid de Alertă, întreaga cantitate de carne suspectată este retrasă de la vânzare.

Scandalul alimentar pare să se ţină scai de România. Altă cantitate de lapte contaminat cu aflatoxină a fost găsit în două centre de distribuire.

Medicii spun că reziduurile de antibiotice din carnea pe care o consumăm pot avea efecte grave, ducând chiar la şoc anafilactic.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata