Breaking news

Carne de cal găsită și în Spania, în preparatul cannelloni

loading...

Scandalul cărnii de cal se extinde în toată Europa. După Franța, Marea Britanie și Italia, în malaxorul scandalului cărnii de cal intră și Suedia, Cehia și mai nou Spania. Ibericii au descoperit carne de cal în cannelloni, care în mod normal ar fi trebuit să fie umpluţi cu carne de vită.

cannelloniÎn Europa, carnea de cal pare să fie substituentul perfect pentru vita din lasagna britanicilor, chifteluțele suedeze de la IKEA și mai nou cannelloni din Spania.

Luni, ministrul spaniol al Agriculturii, Miguel Arias Canete, a anunțat în cursul unei reuniuni a miniştrilor europeni la Bruxelles, că a fost depistată carne de cal în cannelloni.

Am găsit urme de ADN de cal în cannelloni umpluţi cu carne, în peninsula iberică. Am informat deja autorităţile regionale, asociaţiile de consumatori şi companiile în cauză”, a spus Canete.

Autorităţile din Insulele Canare au blocat săptămâna trecută o tonă de hamburgeri congelaţi destinaţi unor hoteluri şi restaurante din acest arhipelag turistic, după ce au descoperit că aceştia conţineau carne de cal.

Cele 1.089 de kilograme de hamburgeri, în care urmează să fie determinat procentajul de carne de cal, fuseseră trimise de o companie din Valencia (est) către “operatori hotelieri, dar nu şi unor comercianţi şi nici supermarketurilor”, a declarat ministrul spaniol al Sănătăţii.

Grupul elveţian Nestlé a anunţat, de asemenea, săptămâna trecută, că va retrage de la vânzare, în Spania şi Italia, două preparate, şi anume ravioli şi tortellini, prezentate ca preparate cu carne de vită, dar care conţineau carne de cal.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata