Breaking news

Canada elimină vizele pentru cehi dar le menține pentru români și bulgari

loading...

Canada discriminează românii și bulgarii, refuzând să ridice vizele. În schimb, cehii pot circula liber în țara frunzei de arțar. Și asta în ciuda ultimatumului dat de UE autorităților canadiene.

ue ameninta sua si canada din cauza vizelorRomânii și bulgarii sunt singurii din Uniunea Europeană care au nevoie de viză pentru a călători în Canada a eliminat vizele de călătorie pentru cetățenii cehi. Românii şi bulgarii mai aşteaptă, însă.

Premierul canadian Stephen Harper a anunţat anularea regimului obligativităţii vizelor de călătorie impuse cetăţenilor Cehiei, pentru a evita o blocare a Acordului de liber-schimb încheiat cu Uniunea Europeană.

Europenii au ameninţat Canada cu impunerea unui regim de obligativitate a vizelor pentru cetăţenii canadieni, dar nu au trecut vreodată la fapte.

Autorităţile canadiene au apreciat că reformarea dreptului la azil în Canada a permis soluţionarea problemei, reducând solicitările nefondate.

Guvernul canadian a decis în 2009 să reintroducă regimul obligativităţii vizelor pentru cehi, care fusese abolit în 2007, din cauza numărului considerat “excesiv” de cereri de azil depuse de cetăţeni din această ţară, marea majoritate romi, care denunţau discriminări.

În 13 septembrie 2013, Uniunea Europeană a somat SUA și Canada cu reintroducerea vizelor pentru cetățenii celor două țări, dacă nu vor ridica la rândul lor vizele pentru români și bulgari.

România a ridicat, unilateral, obligativitatea vizelor pentru SUA şi Canada la 11 iulie 2002, respectiv la 1 ianuarie 2002.

Cu toate acestea, cele două țări de dau interdicție la călătorie și ne obligă să obținem vize, care se acordă extrem de greu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata