Breaking news

Biserica Ortodoxă din Cipru pune la dispoziția statului toate bunurile pentru a combate criza

loading...

Gest fără precedent în Cipru. Capul Bisericii Ortodoxe din Cipru, Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea, pune la dispoziţia statului toate bunurile bisericii pentru a ajuta la ieşirea din criza financiară.

biserica ortodoxa din cipruBiserica Ortodoxă din Cipru își pune la dispoziția statului toată averea pentru a ajuta țara să iasă din criza financiară în care se află.

Decizia Arhiepiscopului Chrysostomos al II-lea vine în contextul în care Parlamentul a respins marți, taxa de 10 % pe toate depozitele bancare.

Anunţul a fost făcut miercuri de Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea, după întâlnirea pe care a a avut-o în cursul dimineţii cu preşedintele Nicos Anastasiades.

Şeful Bisericii Cipriote a anunţat că Biserica Ortodoxă vrea să-şi ipotecheze bunurile pentru a cumpăra obligaţiuni ale statului.

Biserica din Cipru, o instituţie extrem de influentă, deţine o avere considerabilă, incluzând proprietăţi, acţiuni la banca Hellenic Bank, dar şi la companii, inclusiv la o berărie.

Statele din zona euro au decis sâmbătă să ajute Cipru cu împrumuturi de 10 miliarde de euro, însă cu condiția de a impozita depozitele bancare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata