Breaking news

Bilanţul exploziei din mina din Turcia a ajuns la 282 de morţi

loading...

Potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor turce, anunțat joi dimineață, 282 de persoane şi-au pierdut viaţa în explozia din mina de cărbune din Soma.

explozie mina turciaBilanţul morților în explozia din mină crește de la o oră la alta. Sute de persoane au rămas blocate în subteran în urma unei explozii produse în mina de cărbune din vestul Turciei.

Bilanţul provizoriu al accidentului minier produs în vestul Turciei a ajuns la 282 de morţi, în timp ce premierul turc Recep Tayyip Erdogan este criticat de manifestanţi, aceştia reproşându-i neglijarea securităţii în mine.

Şaptesute optzeci şi şapte de angajaţi se aflau în mina din provincia Manisa în momentul producerii exploziei, iar peste 400 dintre ei rămân în continuare blocaţi în subteran, a declarat ministrul turc al Energiei, Taner Yildiz.

Potrivit primelor mărturii, explozia a avut loc în jurul orei 12.30 GMT (15.30 ora României), fiind provocată de un transformator electric, şi a generat o surpare ce a blocat minerii în galerii.

Într-un comunicat, compania minieră Soma Komur a apreciat că deflagraţia este “un accident tragic”.

Ministerul Muncii şi Siguranţei Sociale a anunţat că mina a fost inspectată ultima dată la 17 martie şi că aplica normele aflate în vigoare.

Accidentul cel mai grav care a avut loc în Turcia în anul 1992, când 263 de mineri au fost ucişi în urma unei explozii de gaze într-o mină din Zonguldak.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata