Breaking news

Berlusconi vrea Israelul în UE?!

loading...

berlusconiPremierul italian, Silvio Berlusconi, aflat de ieri într-o vizită în Israel, a declarat: “Am un vis  – Tel Aviv în Europa”.

În cadrul întâlnirii care a avut loc între premierul italian, Silvio Berlusconi, și primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu, s-au menționat legăturile puternice dintre Italia și Israel, atât de amiciție cât și economice. Mai mult, Berlusconi a declarat că visul său este să vadă Israelul, lider în bătălia pentru libertate și pace, membru al Uniunii Europene.  El și-a motivat declarația astfel: “Italia și Israelul sunt două țări vecine și este important ca noi, cu cultura iudaico-creștină, să fim la baza civilizației occidentale europene“.

Bruxelles-ul nu a întârziat însă să răspundă dorinței neînfrânate a lui Berlusconi: “Intrarea Israelului în UE nu este prevăzută în agendă, precizează purtătorul de cuvânt al reprezentantului pentru politici externe, Catherine Ashton, în primul rând pentru că nu am primit nicio cerere din partea Israelului în acest sens“. Mai mult, se concluzionează, “înainte de a stabili relații diferite de cele actuale, va trebui să se găsească o soluție pentru conflictul palestinian“.

Acest lucru nu ar fi însă imposibil în viitorul apropiat și cu aceiași “actori”, din punctul de vedere al lui Berlusconi, cel puțin, care a mai declarat că vrea “să crească medie de viață a bărbaților la 120 de ani, prin creșterea calității vieții“. El mai precizează că acest lucru “nu este imposibil, ținând cont de faptul că la începutul anilor 1900 media de viață era de doar 40 de ani“. Astfel, el și-a dat întâlnire cu participanții la întrunire “aici, peste 47 de ani!”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata