Breaking news

Începe războiul. Obama a anunțat că SUA va ataca Siria

loading...

Barack Obama a anunțat sâmbătă într-o  declaraţie de presă, că Statele Unite vor ataca Siria, prin intermediul rachetelor și că atacul militar va fi de scurtă durată.

sua ataca militar siriaSUA începe războiul cu Siria deși ONU nu a autorizat o intervenție militară în această țară, iar Parlamentul din Marea Britanie se opune unei astfel de operațiuni.

Chiar și fără sprijinul Marii Britanii, Barack Obama a anunțat sâmbătă, în cadrul conferinței susținute în Grădina cu trandafiri, că Statele Unite vor ataca militar Siria, întrucât regimul de la Damasc a folosit arme chimice împotriva propriilor cetățeni.

Acest atac e o insultă la demnitatea umană prezintă un pericol pentru securitatea noastră naţională. Pune în pericol prietenii noştri, Israel, Turcia….Am decis, din toate motivele exprimate, să atacăm. Nu vom trimite militari la sol, vor fi atacuri aeriene iar atacul va fi limitat. Va fi mâine, peste o săptămână sau o lună. Nu avem un program prestabilit. Am mai luat o decizie. Voi cere autorizaţie oamenilor, prin Congresul american. Am vorbit cu liderii şi vom supune la un vot decizia de a interveni în Siria”, a spus Obama.

Decizia SUA de a ataca Siria, vine la zece zile după ce regimul lui  Bashar al-Assad a ucis peste 3400 de civili din zona Damasc, folosind arme chimice.

Obama se pregăteşte să intervină în Siria, împotriva lui Bashar al-Assad, fără autorizaţia ONU, la zece ani după decizia lui George W. Bush de a invada Irakul fără mandatul Consiliului de Securitate, afirmând că situaţia este diferită.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata