Breaking news

Azi încep Jocurile Olimpice de Iarnă!

loading...

Astăzi încep Jocurile Olimpice de Iarnă Vancouver 2010! Delegația României este formată din 29 de sportivi. TVR va transmite  în direct ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

HKN-TORCH-RELAYCeremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă, va fi transmisă, în direct, la TVR 1 şi TVR HD, de la ora 3.55. Urmează două săptămâni şi jumătate în care televiziunea publică va transmite de la Vancouver peste 300 de ore pe TVR 1 şi TVR 2, iar programul TVR HD va fi dedicat acestui eveniment. Eva Tofalvi va fi purtătoarea drapelului României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver şi va participa la proba de biatlon.

La proba de biatlon, România va fi reprezentată de: Eva Tofalvi, Reka Ferencz, Sabina Mihaela Purdea, Dana Plotogea, Raluca Alexandra Stoian.

La probele de schi alpin de Edith Mikloş, Ioan Gabriel Nan, Dragoş Staicu.

La probele de schi fond de Monika Gyorgy, Petrică Hogiu și Constantin Paul Pepene.

La probele de bob de Dănuţ Ioan Dovalciuc, Florin Cezar Crăciun, Nicolae Istrate, Ionuţ Andrei, Alina Savin și Carmen Radenovic.

Kristo Katalin va participa la patinaj short trac și Ruxandra Nedelcu la schi-cross.

Carmen Radenovic, Alina Vera Savin, Andrei Anghel, Cosmin Chetroiu, Paul Ifrim, Raluca Strămăturaru, Violeta Strămăturaru va participa la proba individuală de sanie.

Mihaela Chiraş, Valentin Creţu, Ionuţ Ţăran, Maria Marinela Mazilu și Zoltan Kelemen la  patinaj artistic.

Zoltan Kelemen este singurul sportiv român care va participa în proba de patinaj artistic. Kelemen nu a primit aviz din partea medicilor pentru a putea concura, deoarece ochiul drept este de sticlă, din cauza unui accident suferit în copilărie, însă a ales să evolueze pe propria răspundere. Kelemen, în vârstă de 23 de ani, a obţinut cel mai bun rezultat la Campionatele Europene din acest an, când s-a clasat pe locul 19. De asemenea, la trofeul NRW de la Dortmund, din 2007, a terminat concursul pe locul 5. Patinatorul român va intra în concurs la Vancouver în data de 16 februarie.


loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata