Breaking news

Avionul din Ucraina a fost doborât de ruși cu o rachetă militară

loading...

Avionul Boeing 777, cu 298 de pasageri la bord, aparținând companiei Malaysian Airlines, prăbușit pe 17 iulie 2015 în regiunea Donețk din Ucraina, a fost doborât de ruși.

sistemul sol-aer Buk - ucraina - avionAceasta este concluzia la care au ajuns criminaliștii internaționali care au anchetat prăbușirea aeronavei de pasageri aparținând companiei Malaysian Airlines.

Grupul internaţional de criminalişti susține că avionul Boeing 777 s-a prăbușit după ce a fost lovit de o rachetă lansată de un sistem rusesc BUK, dirijat cel mai probabil de un echipaj rus.

Racheta a fost adusă din Rusia în Ucraina cu puţin timp înainte de producerea tragediei, idee confirmată prin poze şi înregistrări video, dar şi din declaraţii ale martorilor.

Anchetatorii au ajuns la aceste concluzii după ce au prelucrat peste un milion de documente, fotografii şi înregistrări video, proceduri ce au impus lărgirea semnificativă a grupului de analişti.

Parchetul olandez, care coordonează ancheta, a menţionat că “există dovezi clare” ale faptului că serviciile secrete ruse “încearcă în mod constant să pătrundă în sisteme informatice ale poliţiei şi procuraturii din Olanda”.

Pe 17 iulie 2014, un avion al companiei Malaysian Airlines cu 298 de persoane la bord, printre care și un român, de 24 de ani, Andrei Anghel, student la Medicină la Cluj, a fost doborât de o rachetă sol-aer, lansată de separatiștii proruși din estul Ucrainei.

Luni de zile a luat anchetatorilor, recuperarea cadavrelor de la locul prăbușirii aeronavei, întrucât separatiștii proruși au blocat accesul, au profanat și vandalizat zona, încercând să distrugă probe. Rebelii au furat și cutiile negre ale aeronavei și le-au predat anchetatorilor olandezi doar după presiuni și negocieri internaționale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata