Breaking news

Avionul din Malaysia e de negăsit

loading...

Avionul Boeing 777-200 al companiei Malaysia Airlines, dispărut vineri noapte de pe radar, cu 239 de persoane la bord, este de negăsit.

avion disparutLa trei zile de când a decolat de pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur cu destinația Beijing, aeronava Boeing 777-200 al companiei Malaysia Airlines, este de negăsit. O variantă luată în calcul de autorități este că avionul s-ar fi prăbușit în mare în apropiere de insula vietnameză Tho Chu.

Un avion vietnamez a anunțat că a descoperit două obiecte care par să fie bucăți rupte dintr-o aeronavă, în largul insulei Tho Chu. Potrivit unor informații, avionul s-ar fi prăbușit la 153 de mile (300 km) distanță de insula Tho Chu, situată la nord nord-vest de capul Ca Mau, între Vietnam și Malaysia.

Ultimul contact radio a avut loc când aeronava se afla deasupra Mării Chinei de Sud, aproximativ 220 km de coastă, dar faptul prăbușirii aeronavei nu a fost încă oficial confirmat.

Avionul Boeing 777-200 al companiei Malaysia Airlines dispărut vineri seara, a suferit în 2012 o avarie la o aripă, dar a fost reparat în mod regulamentar și era apt de zbor, a dat asigurări duminică directorul companiei.

Potrivit companiei, între pasageri se aflau cel puțin 152 de chinezi, 38 de malayezieni, șapte indonezieni, șase australieni, cinci indieni, patru francezi și trei americani. Pe listă figurează și numele a doi europeni, un austriac și un italian, care potrivit ministerelor de externe ale țărilor lor nu se aflau în aeronavă. Pașapoartele celor doi au fost, se pare, sustrase în Thailanda, în ultimii doi ani.

Autoritățile malayeziene au anunțat că au în vedere un posibil act terorist și că se crede că la bordul avionului se aflau cel puțin doi pasageri care foloseau identități false.

Generalul Rodzali Daud, șeful forțelor aeriene malayeziene, a precizat că, după analiza graficelor de pe aparatele radar, ‘există posibilitatea ca avionul să fi făcut cale-ntoarsă’.

Zeci de nave și aeronave au fost mobilizate în căutarea sa, în operațiuni fiind implicate vase și avioane malayeziene, vietnameze, chineze și ale altor țări din regiune, dar și ale SUA.

Echipele de salvare au suspendat până duminică operațiunile aeriene de căutare ale avionului aparținând companiei Malaysia Airlines. Măsura a fost luată deoarece în regiune s-a lăsat deja întunericul.

Lipsa de informații din timpul mult-așteptatei conferințe de presă de sâmbătă, de la Beijing, care ar fi trebuit să aducă lămuriri cu privire la soarta Boeing-ului 777 al companiei Malaysia Airlines.

Avionul a decolat de la Kuala Lumpur la ora locală 00.41, sâmbătă (vineri, 16.41 GMT) în direcția Beijing, având la bord 239 de persoane — 227 pasageri și 12 membri ai echipajului — a menținut legătura cu turnul de control până la ora 01.30 locală, sâmbătă (17.30 GMT, vineri), după care a ‘dispărut’ de pe radare, fără a transmite SOS.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata