Breaking news

Avem cei mai buni elevi la geografie, din lume. România, primul loc la Olimpiada de Geografie

loading...
0 1

Elevii români au cucerit patru medalii la Olimpiada Internaţională de Geografie desfășurată timp de nouă zile în Rusia. Astfel că România a ocupat primul loc pe națiuni la Olimpiada de Georgrafie.

Lorenei Davidel  - Sonia Adelina sortan - Costin George Dobrin - Elena Aura AmironeseiCei mai buni elevi la geografie din lume, sunt români. Lotul naţional olimpic, participant la a XII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, a repurtat un nou succes remarcabil la această competiţie: patru medalii, dintre care o medalie de aur, două de argint şi o medalie de bronz.

Elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân” din Constanţa, Costin George Dobrin a cuerit medalia de aur, în timp ce Elena Aura Amironesei (clasa a XII-a/Colegiul Naţional din Iaşi), laureată cu argint şi la ediţia precedentă, şi Sonia Adelina Şortan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Decebal” din Deva) au obţinut medaliile de argint.

Medalia de bronz i-a revenit Lorenei Davidel (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni).

Lotul olimpic a fost însoțit la Olimpiada de Geografie din Rusia de profesorii Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi.

În clasamentul general, România s-a clasat pe locul I. Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat în perioada 10-18 august, la Tver (Rusia), şi a reunit peste 150 de concurenţi din 40 de ţări.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata