Breaking news

Avem cei mai buni elevi la geografie, din lume. România, primul loc la Olimpiada de Geografie

loading...

Elevii români au cucerit patru medalii la Olimpiada Internaţională de Geografie desfășurată timp de nouă zile în Rusia. Astfel că România a ocupat primul loc pe națiuni la Olimpiada de Georgrafie.

Lorenei Davidel  - Sonia Adelina sortan - Costin George Dobrin - Elena Aura AmironeseiCei mai buni elevi la geografie din lume, sunt români. Lotul naţional olimpic, participant la a XII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, a repurtat un nou succes remarcabil la această competiţie: patru medalii, dintre care o medalie de aur, două de argint şi o medalie de bronz.

Elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân” din Constanţa, Costin George Dobrin a cuerit medalia de aur, în timp ce Elena Aura Amironesei (clasa a XII-a/Colegiul Naţional din Iaşi), laureată cu argint şi la ediţia precedentă, şi Sonia Adelina Şortan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Decebal” din Deva) au obţinut medaliile de argint.

Medalia de bronz i-a revenit Lorenei Davidel (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni).

Lotul olimpic a fost însoțit la Olimpiada de Geografie din Rusia de profesorii Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi.

În clasamentul general, România s-a clasat pe locul I. Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat în perioada 10-18 august, la Tver (Rusia), şi a reunit peste 150 de concurenţi din 40 de ţări.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata