Breaking news

Autocarul românesc circula cu 80 km pe oră în Muntenegru

loading...

Autocarul român se deplasa cu o viteză de 80 de kilometri pe oră, respectiv de două ori mai mult decât limita admisă pentru acest sector de drum, potrivit anchetatorilor din Muntenegru.

accident autocar muntenegruViteza pare să fie principala cauză a tragediei românești din 23 iunie 2013, din Muntenegru.

După analiza datelor înregistrate de tahograf, autoritățile au constatat că autocarul circula cu o viteză dublă față de cea admisă legal pe respectivul sector de drum.

Dispozitivul care înregistrează datele la bordul autocarului arată că viteza acestuia, înainte de accident, era de 80 de kilometri la oră, ceea ce înseamnă de două ori viteza admisă pe această porţiune de drum”, potrivit poliţiei din Muntenegru.

Tahograful conţine parametrii principali de circulaţie, inclusiv viteza, kilometri parcurşi într-un anumit interval, dar şi date pentru identificarea şoferului aflat la volan într-un anumit moment.

Şoferul autocarului care s-a răsturnat în Muntenegru, George Ciobanu, nu avea contract de muncă la firma care asigura transportul, nici avizele medical şi psihologic, a declarat, vineri, Adrian Kritikos, inspector la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Pe 23 iunie, un autocar cu 47 de români la bord, s-a răsturnat într-o prăpastie la Grlo, pe o șosea montană, la circa 30 de kilometri nord de capitala Podgorița.

În urma tragediei, 18 români și-au pierdut viața iar 29 au ajuns la spital cu multiple răni și traumatisme, 3 dintre aceștia se zbat între viață și moarte.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata