Breaking news

Autocar românesc implicat într-un grav accident rutier pe o autostradă din Ungaria

loading...

22 de români aflați într-un autocar, au fost rănite vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe autostrada M6, în județul Baranya, în Ungaria.

breaking newsDepartamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de către atașatul de afaceri interne din Ungaria despre faptul că în jurul orei 20.15, pe autostrada M6, în județul Baranya, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocar românesc.

Din primele informații obținute rezultă că din cele 29 de persoane aflate în autocar, 22 de persoane sunt rănite, dintre care trei se află într-o stare mai gravă, fiind transportați la unitățile spitalicești din zonă. Printre cele 22 de persoane rănite se află și doi copii. Până în prezent nu s-a confirmat decesul niciunui cetăţean român.

Printr-o decizie comună a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății, s-a dispus trimiterea de urgență în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici și un asistent, condusă de către medicul șef SMURD pe Regiunea Vest.

În funcție de evaluarea completă a situației medicale a celor 22 de persoane se va lua hotărârea aducerii acestora în țară sau continuarea tratamentului de specialitate în Ungaria.

Totodată, Poliția Arad a trimis o echipă pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al autorităților maghiare care efectuează cercetarea la fața locului.

Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și al atașatului de afaceri interne român în Ungaria se va menține legătura cu autoritățile maghiare pentru a fi permanent la curent cu situația cetățenilor români.

După obținerea informațiilor exacte privind identitatea persoanelor rănite, autoritățile române vor contacta familiile persoanelor implicate pentru a fi informate despre starea fiecăruia dintre accidentați.
Datele prezentate pot suferi modificări în funcție de evoluția situației.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu a cerut unei echipe de experți de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Arad și Timișoara să se deplaseze de urgență la Szeged.

Potrivit datelor centralizate de Autoritatea Rutiera Română, în autocar se aflau înregistrați 26 de pasageri, care plecaseră în 7 februarie, de la Băile Homorod și aveau ca destinație localitatea Pecs, din Ungaria. Autobuzul implicat este înmatriculat în județul Harghita,  are capacitatea de 49 de locuri, an de fabricaţie 1998 si este clasificat la o stea.

Firma operatoare are din anul 2011 licență de transport persoane, iar șoferul care se afla la volan este deținător al unui certificat profesional pentru transportul rutier de  persoane, valabil până la data de 15.09.2015.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului de poliția maghiară, asistată de experții români, inspectorii ISCTR vor face un control la sediul firmei, pentru a verifica transportul de persoane efectuat de către această firmă.

Presa ungară scrie că un al doilea accident în care sunt implicați români, s-a produs vineri seară pe Autostrada M70, spre Slovenia. Potrivit jurnaliștilor maghiari, un TIR românesc a fost oprit pentru control de organele vamale ungare, moment în care două maşini româneşti au intrat în el. În urma impactului dintre mașini și TIR,  un băiat de 9 ani a fost grav rănit.  

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata