Breaking news

Atenţionare de călătorie în China. Autoritățile au semnalat apariția virusului gripei aviare

loading...

Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetăţenii români care doresc să călătorească pe teritoriul Chinei asupra faptului că, începând cu data de 31 martie 2013, autorităţile chineze au raportat apariţia unor cazuri de infectare cu virusul H7N9, cel care duce la apariția gripei aviare.

gripa aviara chinaPână la data de 5 aprilie 2013, autorităţile chineze au confirmat pe baza analizelor de laborator, că un număr de 16 persoane au fost infectate cu acest virus. Cazurile au fost semnalate în Shanghai şi provinciile limitrofe Zhejiang, Jiangsu şi Anhui.

Până  în acest moment nu a fost confirmat niciun caz de transmitere de la persoană la persoană şi nu a fost stabilită vreo legătură între cazurile de persoane infectate.

Comisia Europeană recomandă cetăţenilor UE care doresc să călătorească în această ţară să evite deplasarea în pieţele de păsări şi animale vii (aşa numitele wet markets – pieţe umede) din cauza prezenţei acestor virusuri gripale, dar şi a altor virusuri aviare şi infecţii zoonotice.

Cetăţenii ar trebui să evite contactul direct cu materii fecale provenind de la păsări şi animale, cu pene netratate şi alte reziduuri rezultate de la păsări şi animale şi să urmeze regulile de bază privind igiena mâinilor, care includ spălarea şi utilizarea de antiseptice pe bază de alcool.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata