Breaking news

Atentat terorist la Manchester. Cel puţin 22 de persoane şi-au pierdut viaţa

loading...

Tragedie de proporţii în Marea Britanie. Cel puţin 22 de persoane au decedat şi 59 au fost grav rănite în urma unui atentat de tip kamikaze, produs luni seară pe Manchester Arena la finalul concertului artistei Ariana Grande.

atentat manchesterAtac terorist pe Arena Manchester, la concertul Arianei Grande. Majoritatea celor prezenţi pe arenă erau copii şi adolescenţi.

Zona din jurul Arenei Manchester, unde a avut loc explozia în urma căreia au decedat cel puţin 22 de persoane, a fost securizată de către poliţia britanică, inclusiv Gara Victoria care va rămâne închisă pe durata întregii zile de marţi, informează presa locală.

Gara Victoria va rămâne închisă cât timp serviciile de urgenţă se află la faţa locului incidentului.

Mai multe personalităţi din Marea Britanie au transmis condoleanţele familiilor victimelor.”Cum Gara Victoria se află în apropierea arenei, staţia a fost evacuată, iar liniile feroviare au fost închise”, a declarat un reprezentat al sistemului feroviar britanic.

”Este recomandat ca civilii să evite zona. Dacă vă aflaţi în apropiere, vă rugăm să urmaţi instrucţiunile serviciilor de intervenţie”, a adăugat acesta.

La aeroportul Manchester, zborurilor programate nu vor fi afectate, însă orarul unora dintre mijloacele de transport va suferi modificări.

Comisia Europeană a coborât steagurile în bernă.

Liderii de la nivel mondial au făcut declaraţii cu privire la explozia de la Manchester Arena, în urma căreia 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar cel puţin 59 au fost rănite.

Cursele feroviare ce traversau gara au fost suspendate.

Poliţia din oraşul britanic Manchester a făcut public un nou bilanţ al victimelor exploziei de la concertul cântăreţei Ariana Grande, acesta ajungând la 22 de morţi şi 59 de răniţi, informează BBC News.

Ian Hopkins, şeful poliţiei din Manchester, a declarat că acesta este cel mai terifiant incident pe care forţele de ordine din oraşul britanic l-au avut de înfruntat până în prezent.

El a adăugat că peste 400 de ofiţeri de poliţie au fost desfăşuraţi noaptea trecută la faţa locului.

Potrivit acestuia, incidentul este tratat precum un atac terorist, poliţia considerând că actul a fost întreprins de o singură persoană.

Atacatorul ar fi decedat în urma exploziei. El ar fi purtat asupra sa un dispozitiv explozibil pe care l-a detonat. Poliţia investighează dacă acesta a acţionat de unul singur.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata