Breaking news

Atentat terorist într-un club din Istanbul soldat cu cel puțin 35 de morți

loading...

Doi atacatori au făcut măcel în noaptea de Revelion într-un club din Istanbul. Au deschis focul la întâmplare și au ucis pe loc 35 de persoane iar altele 40 sunt grav rănite.

atentat-terorist-turciaGuvernatorul orașului, Vasip Sahin a declarat că doi atacatori au deschis focul într-un club de noapte din Istanbul. Unul dintre atacatori era deghizat în Moș Crăciun.

Potrivit canalului NTV, citat de AFP, mai multe persoane s-au aruncat în Bosfor pentru a scăpa de gloanțele trase de un agresor deghizat în Moș Crăciun.

Martorii au povestit că au auzit atacatorii strigând ceva în arabă, potrivit agenției de presă Dogan, care precizează că între 700 și 800 de persoane erau în clubul de noapte la momentul atacului.

Atacul asupra emblematicului club de noapte Reina, din partea europeană a Istanbului, a survenit pe fondul mai multor atentate care au zguduit Turcia.

Clubul vizat este situat la câteva sute de metri de locul unde avea loc sărbătorirea oficială a Anului Nou, pe malul Bosforului.

Atacatorul a împușcat un ofițer de poliție și un civil înainte de a intra în clubul din cartierul Ortakoy din Istanbul și a deschide focul în clădire, a spus Sahin, referindu-se la atacul armat ca fiind unul terorist, relevă Reuters.

Potrivit Reuters, care citează CNN Turk, unul dintre atacatori ar fi încă în clubul de noapte și forțele speciale ale poliției se pregăteau să intre în clădire.

UPDATE: MAE condamnă atacul terorist din Istanbul. Nu sunt români printre victime

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc astăzi, 1 ianuarie 2017, la Istanbul, soldat cu zeci de morți și răniți. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor victimelor și îşi exprimă speranța pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă solidaritatea cu poporul turc și respinge cu tărie asemenea acte criminale. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului şi reafirmă necesitatea concentrării şi intensificării eforturilor internaţionale în combaterea oricăror forme de terorism”, se arată în comunicatul de presă am MAE, remis exclusivNEWS.ro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata