Breaking news

Atentat sinucigaş în Afganistan soldat cu 33 de morți şi 100 de răniţi

loading...

Cel puțin 33 de persoane au decedat, iar altele 100 au fost grav rănite în Afganistan, în urma atentatului sinucigaș produs sâmbătă, în apropiere de o bancă din Jalalabad, la est de Kabul.

atentat sinucigas afganistanAtacul cu bombă a vizat angajaţii guvernamentali și personalul militar care îşi aşteptau salariile în apropierea băncii New Kabul Bank, din Jalalabad, a precizat şeful poliţiei din regiune, Fazel Ahmad Sherzad.

Deflagraţia a fost provocată de un atacator sinucigaş pe o motocicletă și s-a soldat cu cel puțin 33 de morți și 100 de morți.

Poliţia a anunţat că a descoperit o altă bombă în apropiere şi a distrus-o printr-o explozie controlată.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, neagă orice responsabilitate a grupării în atentat.

Acest nou atac intervine într-o perioadă în care Afganistanul se confruntă cu o recrudescență a atentatelor teroriste sângeroase, lansate de talibani la începutul sezonului de lupte împotriva guvernului și țintelor străine, în timp ce Washingtonul a decis să-și mențină o parte dintre trupe pe teritoriul afgan.

În data de 10 aprilie, cel puțin 15 civili afgani au fost uciși în două atacuri cu bombă, dintre care unul viza un convoi al NATO, atac revendicat de rebelii talibani.

Alte două atacuri au avut loc în provinciile Nangarhar (est) și Ghazni (sud-est), două regiuni extrem de infiltrate de talibani, care luptă din 2001 împotriva guvernului afgan și a aliaților acestuia din cadrul NATO. Cel mai sângeros atac a avut loc pe un drum din Ghazi, unde o bombă a explodat la trecerea unui microbuz ce transporta numeroși civili.

În aceeași zi, cel puțin 18 soldați afgani au fost uciși, dintre care unii decapitați, în timpul unui atac al talibanilor în districtul Jurm di provincia Badakhshan.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata