Breaking news

Atentat cu mașini capcană în China, soldat cu 31 de morți

loading...

Măcel în China. 31 de persoane au decedat și 90 au fost grav rănite într-un atentat cu mașini capcană, produs, joi, într-o piață din din Urumqi, reședința administrativă a regiunii musulmane Xinjiang, situată în vestul Chinei.

atentat chinaPotrivit autorităților, chineze, atentatul s-a produs într-o piață în aer liber din Urumqi, reședința administrativă a regiunii musulmane Xinjiang, unde două vehicule 4×4 au lovit în mulțime, în timp ce din interiorul mașinilor au fost aruncate bombe artizanale, una dintre acestea sărind în aer.

După detonarea bombelor, întreaga piață s-a umplut de cadavre, resturi de corp uman și o baltă de de sânge care a acoperit asfaltul.

De peste un an, Xinjiang este scena recrudescenței violențelor dintre populația musulmană turcofonă de origine uigură, majoritară, și etnicii chinezi, mutați cu milioanele în ultimele decenii.

Beijingul atribuie aceste violențe tendințelor separatiste și ‘teroriste’ ale fundamentaliștilor uiguri. Aceștia din urmă acuză autoritățile chineze că le reprimă cultura și religia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata