Breaking news

Atacuri ale talibanilor în Kabul

loading...

AFGHANISTAN-UNREST-KABULCentrul capitalei afgane, unde se găsesc mai multe ministere și palatul prezidențial, a fos în această dimineața ținta mai multor atacuri. S-au înregistrat cel puțin cinci morți și 38 de răniți. Patru atacatori au fost uciși.

Acesta este unul dintre cele mai curajoase atacuri ale talibanilor. Confruntarea dintre islamiști și armata afgană a durat aproximativ patru ore, iar forțele armate afgane, asistate de aproximativ 300 de militari Nato, au reușit să preia controlul clădirilor atacate de teroriști. Potrivit primelor declarații, cel puțin 5 persoane au decedat, dintre care un copil, iar 38 au fost rănite. Patru teroriști și-au pierdut viața, dintre care doi kamikaze. Atacurile au fost deja revendicate de un purtător de cuvânt al talibanilor.

Atacurile au fost relativ puține de la sfârșitul anului 2001, după căderea talibanilor, dar acestea s-au înmulțit în ultimele luni. Președintele american Barack Obama a anunțat deja trimiterea altor 30 000 de militari în Afganistan, așteptând și suportul militar al celorlalte state membre Nato. În 28 ianuarie este prevăzută la Londra o conferință privitoare la viitorul Afganistanului, în care se așteaptă soluții practice.

Andreea Fekete

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata