Breaking news

Atac terorist în Tunisia soldat cu cel puţin 37 de morţi

loading...

Un atentat terorist a avut loc vineri, în hotelul Riu Imperial Marhaba din stațiunea balneară Sousse, în Tunisia. În urma atacului, cel puţin 37 de persoane şi-au pierdut viaţa iar 36 au fost rănite.

atac armat tunisia hotelCel puțin 37 de persoane, inclusiv turiști străini, au fost ucise vineri de un bărbat înarmat care a deschis focul într-un hotel din stațiunea Sousse, a anunțat Ministerul de Interne tunisian. Atacatorul, care a folosit o armă Kalașnikov, a fost împușcat în schimbul de focuri cu forțele de poliție.

În momentul atentatului sângeros în hotel erau 565 de clienți, majoritatea din Marea Britanie și din Europa Centrală.

 

Autorul sângerosului atentat care a avut loc vineri la un hotel din stațiunea Sousse este un student tunisian, necunoscut de poliție, a anunțat secretarul de stat pentru probleme de securitate al Tunisiei, Rafik Chelly.

‘El este tunisian, originar din regiunea Kairouan (unul dintre orașele sfinte ale islamului, situat în centrul Tunisiei). Este student, a declarat oficialul, la postul de radio Masaique FM.

Potrivit lui Chelly, ‘a priori, un singur element’ a comis atacul de vineri. ‘El a intrat pe plajă, îmbrăcat ca și cum se ducea să facă baie, având asupra sa un parasolar cu o armă înăuntru. Apoi, odată ajuns pe plajă, el și-a folosit arma’, a precizat oficialul tunisian.

Acest nou atac survine la peste trei luni de la atacul sângeros împotriva Muzeului Bardo din Tunis, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). Douăzeci și unu de turiști și un polițist tunisian au fost uciși în atacul din 18 martie.

Atacul din Tunisia vine la câteva ore de la cel produs în Franţa la o uzină chimică, unde un bărbat a fost decapitat iar alte două persoane au fost rănite după ce autorul atacului terorist a detonat mai multe butelii cu gaz.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata