Breaking news

Atac armat la Munchen. Cel puțin nouă persoane au fost ucise

loading...

Cel puțin nouă persoane și-au pierdut viața vineri, în urma unui atac armat produs la Munchen. Trei bărbați înarmați au deschis focul într-un Mall din cartierul Olimpic. Atacul armat vine la exact cinci ani de la masacrul comis la Oslo de un extremist de dreapta, Anders Behring Breivik, care a omorât 77 de persoane pentru că se opunea imigraţiei şi multiculturalismului.

politie germaniaStare de asediu la Munchen după atacul armat de la Mall-ul de lângă Stadionul Olimpic din capitala landului german Bavaria, Munchen, soldat cu nouă morți și zeci de răniți.

Serviciile de pompieri și de urgență din Munchen au lansat o “operațiune majoră”. ”

Locuitorii din Munchen își deschid ușile pentru oamenii aflați în dificultate și pentru cei blocați în oraș din cauza atacului. Șoferii de taxi au fost avertizați să nu ia clienți din zona adiacentă Stachus, cunoscută și sub numele de Karlsplatz.

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a anunțat evacuarea principalei gări din Munchen pentru o operațiune a poliției după atacul armat de la complexul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen soldat cu mai mulți morți și răniți și în care, potrivit poliției, au fost implicați trei atacatori, relatează DPA.

Operatorul public de transport MVG a anunțat că tot transportul subteran, dar și cel cu tramvaie și autobuze a fost suspendat, la ordinul poliției.

În centrul orașului Munchen s-a stârnit panică în contextul în care populația s-a adunat în piața Stachus. Potrivit unui reporter al agenției germane de la fața locului, oamenii plâng și țipă. Polițiști puternic înarmați încearcă să mențină ordinea.

Atacul a început la ora locală 17:52 (15:52 GMT), într-un restaurant fast-food, potrivit purtătorului de cuvânt adjunct al poliției din Munchen, Thomas Baumann.

Autoritatea de transport din Munchen a oprit circulația mai multor trenuri, tramvaie și autobuze după atacul armat. Forțele speciale au ajuns la complexul comercial în care a avut loc atacul și unde operațiunea de evacuare continuă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata