Breaking news

Anglia și Austria cele mai rasiste țări

loading...

Cele mai rasiste  țări din Europa sunt Marea Britanie și Austria, conform unui raport al Agenției Consiliului European împotriva Rasismului, scire gândul.info

angliaRomii și imigranții se află în topul discriminărilor se arată în ultimul raport al Agenţiei Consiliului Europei împotriva Rasismului (ECRI). Raportul  arată că violenţele de natură rasistă şi discriminarea împotriva romilor, în special, au crescut la cote alarmante în Marea Britanie. Romii şi nomazii figurează printre grupurile cele mai defavorizate din Marea Britanie. “Alături de musulmani, imigranţii, romii şi nomazii sunt prezentaţi în mod regulat într-o lumină negativă atât în discursul politic, cât şi în mass-media, mai ales în presa tabloidă”, se arată în raportul ECRI.

În legătură cu Austria, ECRI denunţă faptul că angajatorii pot concedia cu prioritate străinii, anunţurile imobiliare discriminatorii sunt tolerate, iar copiii minorităţilor sunt inegali în faţa sistemului de învăţământ. Raportul publicat ieri notează că dispoziţiile penale împotriva rasismului şi intoleranţei “sunt puţin aplicate în Austria”.

ECRI este un organism al Consiliului Europei şi a fost înfiinţată în 1994 la iniţiativa primului summit al şefilor de stat şi de guvern ai statelor membre ale Consiliului Europei. ECRI este alcătuit din experţi independenţi cu experienţă în domeniul problematicii rasismului, xenofobiei, intoleranţei şi antisemitismului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata