Breaking news

Angela Merkel și Monica Macovei, lăsate în offside de CCR

loading...

Curtea Constituțională din România îi dă cu flit cancelarului german Angela Merkel, care susține că suspendarea lui Băsescu este inadmisibilă întrucât încalcă statul de drept. Urmare a deciziei CCR, Monica Macovei ar trebui să se simtă penibil după ce a spus că suspendare alui Băsescu este lovitură de stat.

Angela Merkel s-a grăbit luni ca fata mare la măritat, să spună că în România statul de drept este încălcat și că suspendarea lui Traian Băsescu este inadmisibilă. Afirmațiile au fost făcute publice printr-un comunicat de presă al Guvernului german, ca urmare a unei discuții telefonice avute de Merkel cu Băsescu.

Cancelarul consideră inacceptabil ca principiile de bază ale statului de drept să fie încălcate într-o ţară membră a Uniunii Europene. Demersurile Guvernului român condus de premierul Victor Ponta şi procedura de destituire a preşedintelui Traian Băsescu sunt inacceptabile”, se precizează în comunicatul oficial al Guvernului Germaniei.

Coana Merkel s-a umplut de penibil, după ce luni seară, Curtea Constituțională din România a decis că suspendarea de către Parlamentul României, a lui Traian Băsescu este perfect constituțională.

”În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a hotărât:

  1. Constată că procedura privind suspendarea din funcţia de Preşedinte al României a domnului Traian Băsescu a fost respectată.
  2. Constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.
  3. Constată că, în conformitate cu dispoziţiile art.98 alin.(1) din Constituţie, interimatul funcţiei de Preşedinte al României se asigură de preşedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurenţiu Antonescu.

Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională va fi prezentată în cuprinsul hotărârii, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Parlamentului şi Guvernului„, se arată în comunicatul de presă al CCR, remis exclusivNEWS.ro.

Urmare a acestei decizii a forului suprem în domeniul Constituționalității, atât Angela Merkel cât și Monica Macovei ar trebui să prezinte scuze publice poporului român pentru afirmațiile defăimătoare și nefondate făcute la adresa României.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    scarbele dracului …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata