Breaking news

Angela Merkel, realeasă în funcția de Cancelar al Germaniei, pentru al treilea mandat consecutiv

loading...

Angela Merkel a fost aleasă, marţi, de către deputaţii germani, cu o majoritatea zdrobitoare, pentru al treilea mandat de cancelar al Germaniei.

angela merkelÎn vârstă de 59 de ani, Angela Merkel își începe astfel cel de-al treilea mandat consecutiv de cancelar al Germaniei. Merkel va conduce timp de patru ani “mare coaliţie” alcătuită din uniunile creştine (CDU şi aliata sa bavareză CSU) şi social-democraţi.

Foarte iubită de germani, conservatoarea venită din fosta RDG, a fost numită, pe rând, “cancelarul de fier”, pentru apărarea politicilor de austeritate, sau “Mutti” (Mama) deoarece oferă un sentiment de siguranţă în furtuna europeană.

Însă în Grecia, Spania și Portugalia, Merkel este criticată și chiar pusă la zid pentru politicile europene, dure și austere. Pe străzile din Lisabona sau Madrid au înflorit portretele Angelei Merkel cu mustaţă de tip Hitler sau sloganuri precum “Merkel nazistă, afară!”.

Mulţimea din Atena o acuză că vrea să îngenuncheze Grecia pentru a o spolia mai bine.

Cea care a fost desemnată “cea mai puternică femeie” de pe planetă pentru a şaptea oară în cei opt ani de mandat de către revista americană Forbes asigură că Berlinul nu încearcă să exercite vreo formă de hegemonie asupra Uniunii Europene.

Ea este prima femeie care a condus Germania, prima de la britanica Margaret Thatcher care guvernează o ţară europeană mare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata