Breaking news

Angela Merkel i-a cerut lui Putin să nu destabilizeze Republica Moldova prin anexarea Transnistriei

loading...

Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut Preşedinteului Rusiei, Vladimir Putin, într-o discuţie la telefon, să nu încerce să destabilizeze Republica Moldova. Discuția dintre Merkel și Putin vine după ce Rusia și-a anexat Crimeea.

angela merkel - putinPurtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, a făcut publică informația cu privire la convorbirea telefonică avută de Angela Merkel cu Vladimir Putin.

Discuția telefonică vine în contextul în care Rusia și-a anexat peninsula Crimeea iar sovietul suprem din Transnistria a cerut Moscovei să anexeze și această regiune separatistă din Republica Moldova.

Comandantul suprem al Forţelor aliate ale NATO în Europa (SACEUR), generalul Philip Breedlove, a avertizat duminică, într-o dezbatere la Bruxelles, că Rusia dispune de suficientă forţă la graniţele Ucrainei pentru a ”ocupa Transnistria” în cazul în care decidă să facă acest lucru.

”Este absolut suficientă forţă (rusă) poziţionată la graniţa estică a Ucrainei pentru a ocupa Transnistria dacă se ia o astfel de decizie şi acest lucru este extrem de îngrijorător. Rusia acţionează mult mai mult ca un adversar decât ca un partener”, a afirmat generalul Breedlove.

El a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică este “foarte preocupată” de riscurile la adresa securităţii regiunii separatiste, care oficial aparţine Republicii Moldova.

Preşedintele Parlamentului de la Tiraspol, Mihail Burla, a trimis săptămâna trecută o scrisoare Dumei de Stat, în care cere Moscovei să analizeze posibilitatea anexării Trasnistriei la Federaţia Rusă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata