Breaking news

Andreas Lubitz este copilotul criminal care a prăbușit intenționat avionul cu 150 de oameni la bord

loading...

Andreas Lubitz este copilotul german care a ucis 149 de oameni, marți, când în mod intenționat a prăbușit avionul Airbus A320, în Alpii francezi.

Andreas Lubitz - copilot german criminalCopilotul Andreas Lubitz a provocat intenţionat prăbuşirea avionului, în timp ce pilotul era încuiat în afara cabinei, a anunţat procurorul francez Brice Robin, pe baza informaţiilor furnizate de cutia neagră a aeronavei.

Datele furnizate de cutia neagră a avionului A320 au scos la iveală că Andreas Lubitz s-a închis în cabină și a început voluntar operațiunea de coborâre a avionului.

Andreas Lubitz s-a baricadat în cabina avionului imediat ce pilotul principal a mers la toaletă. Copilotul a blocat ușa cabinei și mai apoi a început să demareze procedurile de aterizare a avionului, prăbușindu-l intenționat în Alpii francezi.

Copilotul criminal care a luat viața a 149 de oameni nevinovați era din oraşul Montabaur, din statul german Rhineland Palatinate și avea doar 28 de ani și 630 de ore de zbor.

Andreas Lubitz a început să piloteze pentru Germanwings în 2013, după instrucţia urmată la Şcoala de Aviaţie Lufthansa, în Bremen.

El fusese lăudat de Federal Aviation Administration pentru că a întrunit şi chiar a depăşit standardele educaţionale şi medicale impuse.

Klaus Radke, președintele clubului de zbor pe care l-a frecventat Andreas Lubitz, își amintește de el ca fiind o persoană ”normală, deschisă la minte”.

”Nu-mi vine să cred că a murit. Era visul lui să devină pilot și a fost extrem de fericit când a reușit să-și vadă visul cu ochii”, a povestit Klaus Radke.

Andreas Lubitz a  fost supus unui control medical în 2010 și urma ca în luna iunie anul acesta să fie din nou consultat de un medic.

Tatăl lui Andreas Lubitz este un om de afaceri de succes, iar mama sa este profesoară de pian.

Avionul s-a izbit frontal de Alpii francezi, cu o viteză de 700 km/oră, astfel că toți cei aflați în avionu nu au avut nicio șansă la supraviețuire.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata