Breaking news

American executat înainte ca un judecător să dea verdictul

loading...

Un american a fost executat miercurea trecută în statul Missouri, deși judecătorii de la Curtea Supremă încă analizau apelul la condamnarea la moarte și nu luaseră încă o decizie.

Herbert SmullsExecuţia lui Herbert Smulls în statul Missouri a șocat America, întrucât aceasta a fost făcută înainte ca judecătorii să dea verdictul final. Herbert Smulls a fost executat de autoritățile din statul american Missouri cu patru minute înainte ca judecătorii din Washington, care îi analizau cazul, să respingă ultimul apel la suspendarea sentinței cu moartea.

Bărbatul de culoare, care fusese judecat de un juriu format, în întregime, din albi, ar fi murit la câteva momente după ce a fost ridicat de polițiști, în timpul unei convorbiri telefonice cu avocații lui, cu care discuta despre apelul lui în justiție. Potrivit The Atlantic, Smulls „a fost executat deși oficialii de stat știau că judecătorii Curții Supreme a Statelor Unite încă mai luau în calcul cererea lui de exonerare.”

Într-un articol din The Atlantic , Andrew Cohen raportează că Herbert Smulls – un om negru, condamnat de un juriu toate – alb – a fost la telefon discutarea statutului recursului său federal curs de când a fost luat să fie executat .

Andrew Cohen a spus că la ora 10:11, au fost inițiate protocoalele de injecție letală, iar la ora 10.20, Smulls a fost declarat mort. Zece minute mai târziu, la ora 10:30, Curtea Supremă de Justiție anunță avocații că a respins apelul privind suspendarea execuției. Decizia fiind luată la ora 10.24, adică la patru minute după ce americanul a fost declarat mort.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata