Breaking news

Aleksei Navalnîi, liderul Opoziției din Rusia, arestat în timp ce încerca să ajungă la un miting

loading...
0 5

Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, a fost arestat, marţi seară de poliția de la Moscova, în timp ce încerca să ajungă la manifestaţia organizată de simpatizanţii săi.

Aleksei NavalnîiPostul tv Dojd, citat de AFP, relatează faptul că peste 130 de susţinători ai lui Aleksei Navalnîi, au fost reţinuţi în cursul mitingului organizat la Moscova. Și că împreună cu aceștia a fost reținut și Aleksei Navalnîi.

Potrivit autorităților de la Moscova, liderul opoziţiei ruse se află sub control judiciar şi nu avea dreptul de a participa la manifestaţie.

Aleksei Navalnîi a fost arestat de poliție, în timp ce încerca să ajungă în piaţa în care este programată manifestaţia susţinătorilor săi.

Primăria Moscovei a avertizat că va împiedica desfăşurarea oricărei manifestaţii neautorizate, cu câteva ore înaintea unui miting în favoarea liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare.

Poliţia a comunicat că 132 de persoane au fost reţinute în cursul mitingului desfăşurat în Piaţa Manege, situată în apropierea sediului Preşedinţiei Rusiei.

SUA a reacționat prin purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jeffrey Rathke, precizând că: Statele Unite sunt bulversate de verdict.

Potrivit unui comunicat oficial, Uniunea Europeană spune că reținerea liderului Aleksei Navalnîi, “pare a avea o motivaţie politică”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata