Breaking news

Aleksandar Vucic a fost ales din primul tur, președinte al Serbiei

loading...

Aleksandar Vucic este noul Președinte al Serbiei. Actualul premier al țării a câștigat duminică, din primul tur alegerile prezidențiale. Luka Maksimovic alias ”Beli” a produs surpriza alegerilor prezidențiale clasându-se pe locul trei cu 9,3% din voturi.

Aleksandar VucicAleksandar Vucic și-a învins cei zece adversari la prezidențiale încă din primul tur. Potrivit datelor institutului de sondare a opinie publice Ipsos, omul forte al țării a obținut peste 55% din voturi, cu mult înaintea centristului Sasa Jankovic, creditat cu aproape 16%.

În mod surprinzător, un student la Psihologie, în vârstă de 25 de ani, Luka Maksimovic, care a încarnat un personaj fictiv și pitoresc “Beli”, creat pentru a denunța corupția din politica sârbă. El s-a clasat surprinzător pe locul al treilea, cu 9,3% din voturi.

În prezent onorifică, funcția de președinte își va regăsi în următorii cinci ani, cu Aleksandar Vucic, importanța avută sub liberalul Boris Tadic (2004-2012). Noul prim-ministru va trebui să stea în umbra lui și să îi fie colaborator.

Un alt centrist, Vuk Jeremic, a obținut 5,8% din voturi, iar ultranaționalistul Vojislav Seselj numai 5,4%.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Alta marioneta a Ocultei …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata