Breaking news

Alegerea noului Papă la Vatican, mană cerească pentru Roma

loading...

Alegerea Arhiepiscopului de Buenos Aires, Jorge Mario Bergoglio, în funcția de Suveran Pontif, ar putea fi o binecuvântare pentru Roma, specialiștii estimând venituri suplimentare de circa 55 de milioane de euro.

papa francisc - romaAlegerea unui nou Papă la Vatican, are implicații economice importante și principala beneficiară  a acestora este Capitala Italiei, Roma.

Hotelierii estimează că economia Romei va obţine în luna martie venituri suplimentare de 55 milioane euro datorită pelerinilor şi turiştilor care speră să îl vadă pe Papa Francisc.

După abdicarea surprinzătoare a Papei Benedict al XVI-lea, numărul persoanelor care au vizitat Roma a crescut simţitor, oferind economiei locale un sprijin neaşteptat într-o perioadă lipsită în alţi ani de activitate turistică intensă.

Tarifele hotelierilor au crescut de până la două ori în timpul Conclavului cardinalilor pentru alegerea Papei. Cele mai modeste majorări de preţuri au fost înregistrate la pensiuni, care au scumpit preţul camerelor cu 8%, în timp ce unele hoteluri de 4 stele au aplicat tarife cu până la 125% mai mari.

Preţul mediu al unei camere la hotel în Roma pentru sâmbătă, 16 martie, este de 164 euro.

Numărul turiștilor și pelerinilor va fi în continuare mare la Roma și Vatican, întrucât marțea viitoare va avea loc slujba de întronare a Papei Francisc.

După înscăunarea noului Suveran Pontif, urmează o serie întreagă de slujbe religioase întrucât se apropie Floriile și mai apoi Paștele Catolic. Astfel că până la finele lunii martie, hotelierii și comercianții din Roma își vor freca mâinile de bucurie că își vor rotunji veniturile considerabil.

În aprilie 2005, ceremonia de învestire a Papei Benedict al XVI-lea a atras aproximativ 350.000 de persoane.

Papa Francisc, de origine argentiniană, este primul Suveran Pontif sud-american şi primul non-european în ultimii 1.200 de ani. Totodată fiind primul cardinal iezuit care este ales Papă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata