Breaking news

Aeroportul din Doneţk, distrus de insurgenții propuși – VIDEO

loading...
0 9

Aeroportul din Doneţk, situat în estul Ucrainei, a fost făcut praf de atacurile insurgenților proruși. În urmă au lăsat un morman de moloz și o clădire care nu mai poate fi decât demolată.

-Modernul aeroport din Donețk a fost făcut praf și pulbere de atacurile insurgenților proruși, astfel că acesta este impracticabil.

O înregistrare făcută cu ajutorul unei drone, arată dezastrul provocat de rebelii propuși, la aeroportul din Doneţk. Oficialii ucraineni au preluat din nou controlul asupra aeroportului, în urma unui contraatac faţă de trupele rebelilor proruşi.

Armata ucraineană a respins sâmbătă seara cel puţin zece tancuri pentru a deschide un culoar şi pentru a permite sosirea de întăriri, precum şi evacuarea unor victime.

Forţele ucrainene au “curăţat aproape în întregime incinta aeroportului”, s-a felicitat duminică purtătorul de cuvânt al armatei, Andrii Lîsenko.

Trupele ucrainene nu au trecut linia frontului stabilită prin acordurile de pace de la Minsk. Prin urmare, această operaţiune “nu este o încălcare a armistiţiului” instituit la începutul lui decembrie, a dat asigurări el.

Contraatacul a fost urmat de tiruri de artilerie care au fost auzite în cursul întregii nopţi de sâmbătă spre duminică până în centrul oraşului Donţek şi s-au intensificat dimineaţa devreme.

Trei militri şi cel puţin zece civili au fost ucişi în regiunea Doneţk. Alte 31 de persoane au fost rănite.

Bombardamentele au atins mai multe cartiere de locuinţe din Doneţk, unde mai multe magazine au rămas închise duminică.

Preşedintele “republicii” autoproclamate Doneţk Aleksandr Zaharcenko a afirmat că această ripostă este “o tentativă a Kievului de a relansa războiul”.

Prin vocea purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Rusia, acuzată de Ucraina şi de Occident de susţinerea rebelilor, acuzaţie negată de Moscova, s-a declarat “extrem de preocupată de evoluţia situaţiei”.

La Kiev şi în mai multe mari oraşe din ţară, mii de ucraineni s-au adunat pentru a aduce omagii celor peste 4.800 victime ale conflictului din estul Ucrainei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata