Breaking news

Aeroportul de 737 milioane de euro din Shenzen, inaugurat cu mult fast de chinezi

loading...

Vestitul aeroport inaugurat la Shenzen, și care a costat o avere, nu este dorit mai de nimeni. Chinezii spun că noul aeroport are o capacitate de 43 de milioane de pasageri pe an.

aeroport chinaTerminalul a fost inaugurat vineri printr-o ceremonie fastuoasă, în cadrul căreia un avion al companiei Shenzen a decolat spre Mongolia.

Terminalul seamănă cu un avion imens alb, acoperit într-un strat perforat din metal şi sticlă, ce permite lumină maximă, reducând consumul de energie în timp ce apa de la ploaie este reciclată în toalete şi folosită pentru a uda plantele din interior.

Toate bune și frumoase, numai că noul terminal al Aeroportului Internaţional Shenzen are o problemă: nimeni nu pare să vrea să meargă acolo.

Ofertele prezentate pe site-ul aeroportului care asigură posibilitatea călătoriilor spre destinaţii îndepărtate precum Sydney sau Dubai nu există în realitate, pentru că nicio companie aeriană nu oferă servicii de zbor din sau către aceste oraşe.

Realitatea este că zborurile disponibile au doar destinaţii regionale, cum ar fi Bangkok, Kuala Lumpur şi Singapore. Singura destinaţie din Statele Unite este Anchorage, în Alaska, şi doar pentru livrări de marfă, iar singurul zbor direct spre Europa este cel al firmei Finnair, spre Helsinki.

Spre deosebire de cele mai mari oraşe din China, Shenzhen nu permite escala pasagerilor fără viză.

Este primul aeroport din China dotat cu o centrală solară de 10 megawaţi, care furnizează energie suficientă pentru 10.000 de gospodării din Statele Unite.

Aeroportul Internaţional din Shenzhen Bao, se întinde pe o suprafaţă uluitoare de 400.000 de metri pătraţi şi are capacitatea de 45 de milioane de pasageri pe an.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata