Breaking news

Abdelhamid Abaaoud, autorul atentatelor teroriste din Paris, ucis de francezi

loading...

Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor teroriste de la Paris, a murit în confruntările cu forţele speciale, de miercuri din Franța.

Abdelhamid AbaaoudAbdelhamid Abaaoud, un extremist belgian considerat presupusul organizator al atentatelor soldate cu 129 de morţi, a murit în operaţiunea desfăşurată miercuri dimineaţă la Paris.

Procurorul-şef al Parisului, François Molins a spus că Abaaoud Abaaoud şi Salah Abdeslam, un alt presupus membru al celulei teroriste, nu figurează printre cei opt suspecţi arestaţi în operaţiunea din zona Sain-Denis.

Oficialul francez a declarat că identităţile celor doi presupuşi terorişti morţi în operaţiunea nu sunt încă stabilite.

Abdelhamid Abaaoud este considerat organizatorul atentatelor comise pe 13 noiembrie la Paris, unde au fost ucise 129 de persoane, alte circa 400 fiind rănite.

În vârstă de 27 de ani de origine marocană, Abdelhamid Abaaoud, o figură din cadrul Statului Islamic (SI) cunoscută justiţiilor franceză şi belgiană, s-ar afla la originea mai multor atentate sau planuri de atentat în Europa.

Potrivit lui Alain Chouet, un fost şef al Serviciului pentru Informaţii şi Securitate din cadrul DGSE, implicarea lui Abaaoud în calitate de comanditar al atentatelor de la Paris constituie o ipoteză “credibilă, dar asta nu nu înseamnă că şi adevărată”.

Abdelhamid Abaaoud a ţinut de asemenea titlurile, în Belgia, pentru că l-ar fi atras pe fratele său mai mic Younès – în prezent în vârstă de 13 ani potrivit familiei sale intervievate de presa belgiană – să se alăture Daech.

“Mi-e ruşine pentru Abdelhamid, fiul meu. Ne-a ruinat vieţile”, declara Omar Abaaoud, tatăl său, într-un interviu publicat în cotidianul La Libre Belgique, în ianuarie.

“De ce, în numele lui Allah, ar vrea să ucidă belgieni nevinovaţi? Familia noastră datorează totul acestei ţări”, adăuga el.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata