Breaking news

ABBA inclusă în Rock and Roll Hall of Fame

loading...

Cunoscutul grup pop ABBA, trupa de rock progresiv  Genesis,  marele interpret de reggae Jimmy Cliff, iconoclasta trupă punk The Stooges şi pionerii brit-rockului The Hollies au fost incluşi luni noaptea în Rock and Roll Hall of Fame, într-o ceremonie care a avut loc la New York.

abbaTrupa ABBA care s-a făcut cunoscută la nivel mondial, după ce a câștigat concursul Eurovision în anul 1974, a devenit cea mai bine vândută formaţie din istoria muzicii pop, graţie unor piese celebre precum “Money, Money, Money” şi “The Winner Takes It All”. Grupul s-a destrămat în 1982, dar s-a bucurat de o “renaştere” spectaculoasă, cu ajutorul piesei de teatru şi musicalului “Mamma Mia!”, inspirat din numeroasele hituri ale trupei.

De la ceremonie au lipsit doi foşti iniţiali ai ABBA: Agnetha Faltskog, care nu zboară cu avionul, şi compozitorul şi muzicianul Bjorn Ulvaeus. Cântecele lor au fost interpretate de Faith Hill.

Jimmy Cliff, care, împreună cu Bob Marley, a făcut ca reggae să devină o muzică de succes la nivel internaţional, a fost introdus de Wyclef Jean. “Aceasta a fost o nouă formă de muzică şi o nouă cultură”, a spus Cliff.

Noii ‘recruţi’ reprezintă o importantă secţiune ‘de artişti care definesc spectrul larg şi istoria rock’n-rollului şi oameni care au contribuit în mod incomensurabil la afacerea noastră’, a spus Joel Peresman, preşedinte şi director executiv al Fundaţiei Rock and Roll Hall of Fame, la momentul dezvăluirii numelor laureaţilor, în decembrie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata