A murit Fidel Castro. Liderul cubanez avea 90 de ani

loading...

Legendarul lider cubanez, Fidel Castro e de azi istorie. Fostul președinte al Cubei, a murit vineri seara la vârsta de 90 de ani. Decesul a fost anunțat de fratele său, actualul președinte al Cubei, Raul Castro.

fidel-castro-cuba-havana-dictatorÎntr-o alocuțiune la televiziunea de stat, Raul Castro a anunțat decesul fratelui său și faptul că au fost decretate nouă zile de doliu național.

Consiliul de Stat din Cuba a luat decizia ca funeraliile să aibă loc duminică, 4 decembrie 2016, 4 decembrie, la Santiago de Cuba.

În timpul zilelor de doliu vor fi întrerupte orice activități și spectacole publice, a anunțat executivul cubanez.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că: Fidel Castro a fost una dintre personalitățile istorice ale secolului trecut și a întruchipat revoluția cubaneză. Odată cu moartea lui Fidel Castro, lumea a pierdut un bărbat care, pentru mulți, a fost un erou. A schimbat cursul țării sale și i-a influențat pe mulți. Fidel Castro continuă să fie una dintre personalitățile revoluționare ale secolului al XX-lea.

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a scris pe contul său de Twitter că: Fidel Castro a marcat Cuba, America Latină și politica internațională”. “Se încheie un capitol al istoriei. Uniunea Europeană este alături de poporul cubanez, privind spre viitor.

601 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*