Breaking news

A murit Fidel Castro. Liderul cubanez avea 90 de ani

loading...

Legendarul lider cubanez, Fidel Castro e de azi istorie. Fostul președinte al Cubei, a murit vineri seara la vârsta de 90 de ani. Decesul a fost anunțat de fratele său, actualul președinte al Cubei, Raul Castro.

fidel-castro-cuba-havana-dictatorÎntr-o alocuțiune la televiziunea de stat, Raul Castro a anunțat decesul fratelui său și faptul că au fost decretate nouă zile de doliu național.

Consiliul de Stat din Cuba a luat decizia ca funeraliile să aibă loc duminică, 4 decembrie 2016, 4 decembrie, la Santiago de Cuba.

În timpul zilelor de doliu vor fi întrerupte orice activități și spectacole publice, a anunțat executivul cubanez.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că: Fidel Castro a fost una dintre personalitățile istorice ale secolului trecut și a întruchipat revoluția cubaneză. Odată cu moartea lui Fidel Castro, lumea a pierdut un bărbat care, pentru mulți, a fost un erou. A schimbat cursul țării sale și i-a influențat pe mulți. Fidel Castro continuă să fie una dintre personalitățile revoluționare ale secolului al XX-lea.

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a scris pe contul său de Twitter că: Fidel Castro a marcat Cuba, America Latină și politica internațională”. “Se încheie un capitol al istoriei. Uniunea Europeană este alături de poporul cubanez, privind spre viitor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata