Breaking news

A fost descoperită gena care provoacă calviţia la bărbaţi

loading...

O echipă de cercetători din Statele Unite ale Americii a identificat o nouă genă care determină o formă rară de calviţie.

CheliaEchipa, condusă de Angela Christiano de la Universitatea Columbia, a descoperit gena, denumită APCDD 1, în urma analizei datelor genetice a câtorva familii pakistaneze şi italiene ai căror membri sufereau de hipotricoză simplex ereditară, o formă rară de calviţie. Afecţiunea este determinată de un mecanism asemănător calviţiei masculine, adică de micşorarea foliculilor firelor de păr ceea ce duce la subţierea acestora. Gena APCDD 1 este situată într-o regiune a cromozomului 18 şi inhibă o cale de semnalizare celulară, cale denumită WNT, cu rol de control în creşterea firului de păr.

Cu toate acestea, descoperirea acestei gene nu poate explica un proces atât de complex precum calviţia masculină, a declarat Angela Christiano revistei Nature. 

loading...
1 Comentariu
  1. iulianul spune

    si tratamentul…pe cand ? 😀
    De descopirit motivul sau motivele calitiei s a tot descopirit… Un tratament “pe bune” ar fi cel mai eficace pentru cei cu probleme 😛

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata