Breaking news

A doua rundă de vot la Vatican în Conclav, s-a soldat cu un eșec. Cardinalii nu au ales un nou Papă

loading...

Miercuri dimineață, cardinali electori s-au reunit în Conclav pentru un nou vot, care însă s-a soldat cu un eșec. Fumul negru ieșit pe coșul de la Vatican a indicat faptul că alegerea unui nou Papă se amână.

vot vatican conclavDupă ce primul vot de marți s-a soldat cu un eșec, cei 115 cardinali s-au reunit miercuri dimineață, într-un nou Conclav pentru alegerea viitorului Suveran Pontif.

Nici cea de-a doua rundă de votare a Conclavului cardinalilor, de miercuri dimineață, nu s-a soldat cu un rezultat. Din coșul situat deasupra Capelei Sixtine a ieșit din nou fum de culoare neagră. Semn că cei 115 cardinali electori vor trebui să voteze din nou. O nouă rundă de votare va avea loc miercuri seară, începând cu ora 17:00, ora României.

Trei cardinali ar avea cele mai mari şanse de a-i succede lui Benedict al XVI-lea: canadianul Marc Ouellet, brazilianul Odilo Scherer şi italianul Angelo Scola.

Începând de azi, cardinalii vor vota de patru ori pe zi, de două ori dimineața și de două ori seara.

Dacă nici după trei zile de vot nu se alege un Papă, cardinalii fac pauză o zi pentru rugăciune, după care vor relua votul.

Un nou Papă ar trebui ales până cel târziu la 24 martie, când creștintii catolici sărbătoresc Floriile, iar pe 31 martie Paștele Catolic.

Alegerea celui de-al 266-lea Suveran Pontif va pune capăt unei luni agitate, care a început la 11 februarie, atunci când Papa Benedict al XVI-lea şi-a anunţat în mod neaşteptat demisia, la vârsta de 85 de ani.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata