Breaking news

64 de morți în urma unui dublu atentat în Uganda

loading...

64 de persoane au fost omorâte și altele 65 rănite grav într-un dublu atentat comis duminică seara în două restaurante din Kampala, capitala Ugandei, transmite Mediafax.

uganda-atacAtentatele cu bombă au avut loc duminică seară într-un restaurant etiopian și într-un club de rugby din estul oraşului, provocând un masacru în rândul persoanelor adunate în aceste două locuri publice pentru a privi, la televizor, finala Cupei Mondiale de fotbal, disputată între Spania şi Olanda.

Acest dublu atentat pare să fie cel mai sângeros din Africa de Est, de la atacurile sinucigaşe împotriva ambasadelor americane de la Nairobi şi Dar es Salaam şi până în prezent, atentate comise de membri al-Qaida, la 7 august 1998, în care au fost ucise peste 200 de persoane.

Comandantul poliţiei ugandeze, Kale Kayihura, a făcut legătura între acest dublu atentat şi ameninţări recente ale insurgenţilor islamişti Shebab din Somalia, potrivit cărora vor ataca Uganda şi Burundi, cele două ţări care au trimis în total 6.000 de militari, care alcătuiesc o forţă de pace a Uniunii Africane (UA), în Somalia (AMISOM).

Insurgenţii Shebab au ameninţat, recent, cu represalii împotriva Ugandei şi Burundi, din cauza participării lor la forţa Uniunii Africane în Somalia. În ultimii ani, islamiştii au intensificat atentatele împotriva AMISOM, dar, până în prezent, nu au ameninţat că vor ataca în afara teritoriului somalez.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata