Breaking news

56 de morți și 246 de persoane dispărute în naufragiul feribotului din Coreea de Sud

loading...

Bilanț crunt al naufragiului feribotului sud coreean. 56 de morți și 246 de persoane dispărute și doar 16 cadavre recuperate de către scafandri.

feribot scufundat coreeaFeribotul Sewol, cu 476 de persoane la bord, a naufragiat miercuri în largul coastelor din sudul Coreei de Sud. Scafandrii au recuperat până duminică 16 corpuri din epava feribotului.

Cei aproximativ 500 de scafandri, care luptă împotriva unor curenţi puternici şi care nu au aproape nicio vizibilitate, au reușit să scoată din epava feribotului, doar 16 cadavre.

Bilanţul provizoriu al tragediei se ridica duminică la 56 de morţi şi 246 de persoane date dispărute, majoritatea adolescenţi care efectuau o excursie şcolară.

Corpurile au fost depuse în corturi, în portul Insulei Jindo, în apropiere de locul catastrofei, unde rude ale pasagerilor au instalat o tabără, într-un gimnaziu. Acestea urmează să-şi spună identitatea, după care se va trece la identificări.

Aproximativ 200 de rude ale persoanelor date dispărute au pornit duminică într-un marş, pe o distanţă de 420 de kilometri, de la Jindo la Seul, pentru a protesta faţă de încetineala operaţiunilor de salvare la Casa Albastră, sediul preşedinţiei sud-coreene.

Confruntări au izbucnit după ce numeroşi poliţişti le-au împiedicat să treacă un pod care asigură legătura între insulă şi continent şi le-au obligat să se întoarcă din drum.

Tragedia s-a produs întrucât la timonă se afla un membru din echipaj, plasat sub ordinele celui de-al trilea ofiţer, o femeie în vârstă de 26 de ani care nu a mai navigat niciodată în acest sector dificil.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata