Breaking news

500 de milioane de dolari pentru un divorț!

loading...

Fosta soție a unui oligarh rus atacă Moscova în fața Curții europene a drepturilor omului de la Strasbourg.

divort d milioaneAlexeï Mordashov, capul grupării siderurgice Severstal, a fost clasat în 2008 în Forbes pe locul al 18-lea între cei mai bogați oameni de pe Glob. Deși despărțit încă din 1992 de soția sa Elena, luptele în justiție nu au încetat încă.

De-a lungul anilor, mai multe decizii judecătorești ce confirmau divorțul au fost pronunțate în favoarea miliardarului. Fosta soție a acestuia le contestă însă, declarând că ele au fost determinate de puterea și influența soțului. Astfel, Elena Novitskaya a decis să se adreseze Curții europene pentru “un proces nepărtinitor”.

Mărul discordiei pare a fi constiuit din părțile sociale achiziționate de către soți înainte de separare și care acum au o valoare mult mai mare. Astfel, soția miliardarului a  reclamat în prima cerere depusă la Curte nici mai mult nici mai puțin de 500 milioane de dolari.

Dacă decizia Curții de la Strasbourg va fi favorabilă, va fi cu siguranță una dintre cele mai comentate, încadrând astfel afacerea în palmaresul celor mai impresionante divorțuri ale miliardarilor.

Andreea Fekete

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata