Breaking news

50 de imigranți au murit sufocați într-un camion abandonat în Viena

loading...

Descoperire macabră în Capitala Austriei. 50 de imigranţi au fost găsiţi morţi într-un camion parcat în apropiere de Viena. Mirosul puternic de putrefacție a dus la descoperirea cadavrelor.

camion imigranti asfixiatiCadavrele imigranţilor au fost găsite într-un camion care transportă produse alimentare.

Camionul era parcat lângă autostrada A4, iar primele informaţii arată imigranții au murit sufocaţi.

Zecile de imigranți ale căror cadavre au fost găsite joi într-un camion frigorific abandonat pe o autostradă din Austria, nu departe de granița cu Ungaria, ar fi fost deja morți în momentul în care vehiculul a intrat în țară, între miercuri seara și joi dimineață, a anunțat poliția locală.

În momentul în care o patrulă de poliție austriacă a găsit camionul frigorific, care s-a aflat miercuri la Budapesta și care avea logoul unei firme de carne de pasăre, pe sub ușa din spate se scurgeau fluide din cadavrele aflate în descompunere.

Inițial autorităţile ungare au declarat că în acest incident a fost implicat un şofer român. Însă în cele din urmă s-a descoperit că aceste informaţii erau eronate.

Referitor la informaţiile potrivit cărora un cetăţean român ar fi proprietarul camionului abandonat în Austria, în care au fost găsiţi mai mulţi refugiaţi asfixiaţi, Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare din cadrul MAE, precizează că: În urma demersurilor întreprinse pe lângă poliţia austriacă, Ambasada României la Viena a fost informată că autovehiculul are numere de înmatriculare ungare provizorii. Potrivit informaţiilor obţinute până la acest moment, niciun cetăţean român nu este implicat în incident. Poliţia austriacă continuă cercetările în acest caz. Totodată, conform primelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Budapesta din partea autorităților ungare, solicitantul numerelor de înmatriculare ale camionului implicat în incident nu este cetăţean român.

Austria e una din ţările de tranzit ale sutelor de mii de imigranţi care au luat cu asalt sud-estul Europei în ultimele luni, ei mergând în majoritate spre Germania, Franţa şi Olanda.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata