Breaking news

42 de morți în inundațiile din Brazilia

loading...

Stare de urgență în nord-estul Braziliei din cauza inundațiilor. Ploile torențiale din ultimele zile au provocat inundații catastrofale în Brazilia, provocând moartea a 42 de persoane iar altele 1000 sunt date dispărute.

inundatii.brPompierii au descris situaţia în termeni apocaliptici: oraşe întregi măturate de ape. Televiziunile au arătat imagini cu supravieţuitori urcaţi pe acoperişuri, agăţându-se disperaţi de frânghiile aruncate de echipele de salvare din elicopetere.

Bilanţul este tragic, iar meteorologii anunţă noi ploi torenţiale astăzi.

Preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva a anunţat deblocarea unor fonduri federale pentru a ajuta zecile de mii de persoane care au pierdut bunuri din cauza inundaţiilor. De asemenea, el a instaurat starea de urgenţă în nord-estul ţării.

Protecţia Civilă a anunţat că peste 100.000 de oameni au fost afectaţi de inundaţii, rămânând fără case, după ce râul Mundau şi-a ieşit din matcă.

Multe localităţi au rămas fără apă potabilă, iar avioanele militare distribuie 14 tone de donaţii constând în hrană, medicamente, apă şi saltele.

Guvernul a deblocat 55 de milioane de dolari în ajutoare de urgenţă pentru a veni în ajutorul sinistraților.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata