Breaking news

31 de morți într-un incendiu criminal produs la Odesa

loading...

Ciocnirile violente care au avut loc vineri între partizani ai unității Ucrainei și militanți proruși, s-au soldat cu un incendiu devastator în care și-au pierdut viața cel puțin 31 de persoane, a anunțat Ministerul de Interne de la Kiev.

odessa morti incendiuÎn cursul serii, proruşii s-au baricadat în Casa Sindicatelor, care a luat foc în circumstanţe neelucidate în timp ce era asediată de proeuropeni.  Victimele și-au pierdut viața din cauza intoxicației cu oxid de carbon ori sărind pe fereastră.

Tot vineri, o manifestație la care participau aproximativ 1.500 de persoane, în mare parte suporteri ai cluburilor de fotbal din Odesa și Harkov, a fost ținta unui atac. Suporterii au fost atacați cu bâte, pietre și explozivi, din partea mai multor sute de simpatizanți proruși purtând căști, în pofida tentativei forțelor de ordine de a se interpune între cele două grupuri. În urma atacului, cel puțin patru persoane și-au pierdut viața iar 15 au fost grav rănite.

Statele Unite au îndemnat Ucraina și Rusia să “reinstaureze ordinea” după violențele “inacceptabile” comise vineri la Odesa unde 31 de persoane și-au pierdut viața.

Violența și dezordinea care au dus la un număr atât de mare de morți și răni absurde sunt inacceptabile. Îndemnăm cele două părți să acționeze împreună pentru a reinstaura calmul, legea și ordinea“, a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat într-un comunicat, ca reacție la incidentele care au avut loc în portul situat în sudul Ucrainei.

Acestea sunt primele incidente grave înregistrate în Odesa, un oraş rusofon de aproximativ un milion de locuitori, de la începutul crizei în Ucraina.

Tot vineri, doi militari ucraineni au fost ucişi, vineri, în cursul unor “lupte intense” cu rebeli proruşi în apropiere de Slaviansk, un bastion al insurgenţilor din estul Ucrainei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata